Paár Julianna vagyok, zeneterapeuta, elődóművész.

Kisgyermekkorom óta zenélek, keresem a zenében rejlő lehetőségeket. Úgy nyolc éves lehettem, mikor először éreztem; legjobban a zenei folyamatokban és az emberek közelségében érzem jól magam. így visszatekintve egyenes, ámde göröngyös út vezetett zeneterapeutává válásomhoz.

Érdekes fordulat volt az életemben, amikor 10 év klasszikus zongora tanulás után végül 16 évesen kezdtem intézményes keretek közt tanulni, hogy is érdemes bánnom a saját hangommal. Ekkortájt, kamaszkoromban sodort el népzene elemisége, őszintesége.

Érettségi után népzene-népiének szakra jelentkeztem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre.  Először 2011-ben diplomáztam,  mint előadóművész, majd el is kezdtem tanítani különféle művészeti és alternatív szemléletű iskolákban; népi éneket, zenét, improvizációt. 2013-ban mesterszakon, népiének-zenetanár diplomát vehettem át a Zeneakadémián, de utam már nem a tanári pálya felé vezetett. A meszerképzés és az aktív pedagógusi lét körvonalazta számomra, hogy más irányba, más szemlélet alapján kapcsolódom a zenéhez, az emberekhez.

Az utam ekkorra simult, egyenesedett, és futott a az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógpedagógiai karára, ahol zeneterpeuta módszerspecifikus képzésen 2015-ben diplomáztam, mint zeneterapeuta.

Azóta a hivatásom, zenei tevékenyésgeim alapköve, mindennapjaim része a zeneterápia.

Menü
X